Welkom bij de veelgestelde vragen! We hebben de FAQ ingedeeld in verschillende categorieën om alles overzichtelijk te houden! Klik op één van de categorieën of schrijf iets in de zoekknop om antwoorden te krijgen op al je vragen!

 

Niet gevonden wat je zoekt? Neem dan zeker contact op met ons! Hartelijk bedankt!

Veelgestelde vragen

Vandaag

Waarvoor dient de plus knop bij vandaag?


Op elke tab heeft ons plus tekentje een andere functie. Bij vandaag kan je hiermee heel eenvoudig inchecken waar je bent. Vooral leuk voor in de lente in het park!
Wie kan het allemaal zien als ik ergens incheck of meedoe aan een activiteit?


Als je ergens incheckt of je kind meedoet aan een activiteit, krijgen de ouders van de vriendjes van je kind hier een melding van!
Hoe rangschikken de activiteiten en aanbiedingen zich bij vandaag?


Als er vandaag speciale aanbiedingen zijn, zie je ze bovenaan in een 'karoessel'. Dat wil zeggen dat je van links naaar rechts doorheen de aanbiedingen kan scrollen! Onder de aanbiedingen staan alle activiteiten heel simpel gerankschilt op locatie.
Kan ik ook bij vandaag zoeken op locatie?


Ja, dat kan zeker! Druk op wijzig locatie en zoek!
Kan ik ook zelf activiteiten, hobby's of kampen invoeren en wie ziet dat dan?


Je kan via PARC heel gemakkelijk de hele agenda van je kinderen bijhouden en delen met een klein netwerk. Je eigen activiteiten of hobby's toevoegen doe je door in de agenda op de plus te duwen. Zo kan je je eigen publieke of private activiteiten maken! Let op: als je via de app zelf een pubieke activiteit toevoegt, is deze enkel zichtbaar voor je eigen kleine netwerk.
Ik heb zelf een kindvriendelijke organisatie en zou graag mijn events delen met de ganse PARC community! Hoe moet ik dit aanpakken?


Dat doe je via onze website! Daar kan je je heel gemakkelijk gratis registreren als kindvriendelijke adresje. Nadat wij alles hebben nagekeken, wordt je adresje gepubliceerd in de app. Vanaf dan kan je via een goedkope abonnementsformules al je events ingeven via onze back-end! Super handig voor de ouders die nu alles kunnen zien, inplannen en carpoolen met hun eigen kleine netwerk!
Ik wil graag een activiteit delen met mijn netwerk, maar weet nog niet zeker of we gaan! Dus ik wil niet op 'Doe mee' drukken! Hoe deel ik de activiteit?


Telkens als je op een activiteit drukt, kom je daarna terecht in het detail van die activiteit! Als je daar rechts bovenaan op de deel-knop drukt, kan je de activiteit heel gemakkelijk delen met je netwerk. Dat doe je door één of meerdere ouders uit je lijst met contacten te kiezen en op toevoegen te drukken.
Kan ik de agenda van bepaalde adresjes volgen?


Zeker! Voeg het adresje toe aan je favorieten! Als ze hun events delen via PARC, kan je deze heel gemakkelijk bekijken onder 'Wat staat er op de planning'. Dit is een karroesel! Dat wil zeggen dat je er van links naar rechts doorheen kan scrollen! Ook kan je heel simpel drukken op 'Bekijk alles'. Nu krijg je de volledige lijst!
Kan ik zelf ook een recensie geven?


Natuurlijk kan dat! Graag zelfs! Zo houden wij onze database proper! En al wie het doet maakt kans op leuke prijzen tijdens onze wekelijkse win- woensdag (volg ons op social media om te kijken of je iets hebt gewonnnen!) Om een recensie te schrijven druk je op 'schrijf zelf een beoordeling'. Nu kan je de sterren aanpassen en (ook graag) een leuke tekst toevoegen!

Ontdek

Wat is het verschil tussen adresjes en activiteiten?


Bij adresjes vindt je allemaal kindvriendelijke adresjes in verschillende categorieën: doen, eten&drinken,winken, slapen. Kijk of de tab op adresjes staat. Op de button vlak eronder links kan je de locatie veranderen. Op de button vlak eronder rechts kan je filteren op categorieën! Bij activiteiten vindt je alle activiteiten in chronologische volgorde op locatie. Hier zijn de catgorieën anders. Dat is omdat er ook actviteiten zijn die niet worden georganiseerd door een adresje! Kampen en reizen vindt je bijvoorbeeld enkel bij de activiteiten!
Hoe rangschikken de activiteiten en adresjes zich hier?


Bij de ontdek knop vindt je altijd de kindvriendelijke adresjes en activiteiten die het dichtst in de buurt zijn van waar jij je op dat moment bevindt!
Wat gebeurt er als aangeef dat mijn kindje meedoet aan een activiteit?


De activiteit zet zich nu spontaan in de agenda van je kind! Je kleine netwerk van bevriende ouders krijgt een melding en kunnen je vervoegen. Vanaf hier is het gewoon nog aangeven of je heen of terug of heen én terug wil carpoolen! Verder afspreken kan via de comments. Activiteit voorbij= chat voorbij. Je kan ten allen tijde je kind terug verwijderen uit een activiteit. Eens je dit doet, wordt je ook verwijderd uit het carpool & comments groepje!
Voor wat dient de plus bij de ontdek knop?


Via de plus kan je, als je op een leuke,kindvriendelijke plek bent, heel gemakkelijk een adresjes ingeven in de app! Wij kijken even na of dit adres effectief kindvriendelijk is en daarna wordt het gepubliceerd in de app! Zo kan iedereen samen helpen dé kindvriendelijke landkaart van Vlaanderen en Nederland te maken. Bedoeling is dat je op den duur waar je ook komt, de speeltuinen, kindvriendelijke restaurants, winkels, hotels en leuke doe plekken heel eenvoudig kan vinden!
Ik wil graag een activiteit delen met mijn netwerk, maar weet nog niet zeker of we gaan! Dus ik wil niet op 'Doe mee' drukken! Hoe deel ik de activiteit?


Telkens als je op een activiteit drukt, kom je daarna terecht in het detail van die activiteit! Als je daar rechts bovenaan op de deel-knop drukt, kan je de activiteit heel gemakkelijk delen met je netwerk. Dat doe je door één of meerdere ouders uit je lijst met contacten te kiezen en op toevoegen te drukken.
Hoe voeg ik een adresje toe aan mijn favorieten?


Druk op het hartje. Het adresje wordt nu bewaard in de lijst van je favorieten! De lijst vindt je terug bij adresjes onder de lijst 'favorieten'.

Netwerk

Hoe vroeg ik een bevriende ouders of familie toe aan mijn netwerk?


Als je rechts bovenaan de plus knop drukt bij je netwerk kan je je kleine netwerk van bevriende ouders of familie uitnodigen op PARC! Zoek eerst in het zoekvak naar de persoon die je wil toevoegen op PARC! Als hij/zij nog niet op PARC zit, kan je hem/haar heel eenvoudig uitnodigen via mail of bericht! Je kan kiezen uit je eigen contacten of een mailadres ingeven!
Hoe voeg ik mijn (ex-)partner toe aan het account van mijn kind?


Klik bovenaan bij netwerk door op je eigen account. Voeg vervolgens per kind een (ex-)partner toe! Zo kunnen jullie samen de agenda beheren en bekijken!
Hoe verander ik de schoolvakaties van mijn kind?


Je kan als je naar je eigen account gaat rechts bovenaan op 'wijzig' drukken. Zo kan je je telfoonnummer aanpassen, de schoolvakanties wijzigen per regio (bijvoorbeeld: België, Noord-Nederland, Zuid-Nederland,...)
Hoe koppel ik een viendje aan mijn kind?


Eerst voeg je één van de ouders toe door een eenvoudig vriendschapsverzoek te sturen! Als deze wordt aanvaard, moet je enkel nog aanduiden met welk kind jouw kind bevriend is. Zo volg je enkel de vriendjes van je kind. Geen zin om zoveel over mekaar te weten, maar wel zin om dingen te delen? Wordt dan gewoon vrienden met de ouders en koppel de kinderen niet aan mekaar.
Hoe bereik ik de ouders van een bevriend kindje?


Ga bij netwerk naar vriendjes. Druk op het account. Nu kan je heel gemakkelijk een bericht sturen of bellen!
Waarom kan ik de grootouders nog niet toevoegen aan het acount van mijn kind zelf?


Dat is zo omdat we erg veel belang hechten aan de privacy! We begrijpen dat je graag alles wil delen met de grootouders of familie, maar tegelijk wil je netwerk dat misschien liever niet! Daarom is het het meest handige als je de grootouders toevoegt als gewone vriend! We proberen wel zo snel mogelijk te gaan voor een onwtikkeling waarbij de grootouders en familie een aprate 'rol' hebben op de accounts en énkel zicht hebben op de eigen kleinkinderen of neefjes of nichtjes!

Agenda

Hoe gebruik ik de agenda?


Met de agenda kan je ver vooruit kijken! Druk op een willekeurige dag en kijk of er leuke kampen, activiteiten of aanbiedingen in je buurt zijn! Geef aan dat je kind ook komt! Vanaf hier kan je de activiteit ook in je eigen Apple of Google agenda zetten!
Wat zijn de grijze zones?


De grijze zones staan voor alle schoolvakanties van de kinderen! Wij zelf vergaten wel eens dat die eraan stonden te komen en stonden zo soms plots voor voldongen feiten. Nu niet meer! Check de agenda! Grijze zone= regeltijd! Check kampen en activiteiten al maanden op voorhand. Deel met je netwerk. Zet in agenda. En carpool eens het zover is!
Wat zijn de rode en de groene bolletjes?


Groene bolletjes staan voor activiteiten (van PARC of ingegeven door je eigen netwerk) waar jou kind aan meedoet. De rode bolletjes staan voor andere kindjes die iets gaan doen, maar waar jij je kind nog niet voor hebt aangemeld!
Waarvoor dient de plus bij agenda?


Als je op de plus drukt kan je je eigen activiteiten, hobby's en kampen toevooegen. Deze activiteiten zijn enkel zichtbaar voor je eigen netwerk en dus niet voor de ganse PARC-community! Je kan publieke activiteiten aanmaken (zichtbaar voor je hele netwerk) of publieke activiteiten (op uitnodiging). Je kan een activiteit (zoals een hobby) zich wekelijks laten herhalen. Als de vriendjes van je kind die dezelfde hobby hebben aangeven dat ze ook komen, kunnen jullie van hieruit super gemakkelijk carpoolen en afspreken per activiteit! Is je kind deze week ziek, druk dan op de foto van je kindje. Nu doet hij weer niet meer mee en krijg je zelf ook geen verdere meldingen over de activiteit, het kamje of de hobby!
Ik wil graag een activiteit delen met mijn netwerk, maar weet nog niet zeker of we gaan! Dus ik wil niet op 'Doe mee' drukken! Hoe deel ik de activiteit?


Telkens als je op een activiteit drukt, kom je daarna terecht in het detail van die activiteit! Als je daar rechts bovenaan op de deel-knop drukt, kan je de activiteit heel gemakkelijk delen met je netwerk. Dat doe je door één of meerdere ouders uit je lijst met contacten te kiezen en op toevoegen te drukken.
Kan ik alles ook toevoegen aan mijn eigen kalender?


Natuurlijk! Eens je iets in je PARC-agenda hebt gezet,scroll je even naar beneden. Druk nu op 'toevoegen aan agenda'. Je zal zien dat je nu de keuze krijgt uit verschillende agenda's om mee te synchroniseren!

Berichten

Kan ik ook groepsberichten sturen?


Ja, dat kan zeker! Druk op 'toevoegen' en klik daarna op iedereen naar wie je graag een bericht zou willen sturen! Bovenaan kan je nog een titel ingeven! Dan kan je altijd gemakkelijk terug naar je groepje!
Wat is het verschil tussen berichten en de comments bij de activiteiten!


Berichten zijn altijd helemaal privé of voor de groep waar je enkel een bericht naar stuurt! Comments zijn ook privé, maar gaan iets breder. Bijvoorbeeld: jouw kindje gaat naar een kamp, je zet het in de agenda. Iemand uit jou netwerk- laat ons zeggen Lisa- ziet dit en geeft aan dat haar kind ook komt. Nu staat de activiteit ook in Lisa haar agenda. Vrienden van Lisa kunnen nu zien dat het kindje van Lisa ook naar die activiteit gaat. (Let op: ze zien enkel de activiteit en de kindjes waar ze zelf mee geconnecteerd zijn, nooit jouw kindje!). Nu geeft Lisa aan dat ze wel naar dit kamp wil carpoolen. Jij wil dat ook wel, dus jij geeft dat ook aan. Nog steeds zien enkel jij en Lisa van mekaar wat jullie gaan doen, maar die andere ouder die ook naar het kamp gaat, ziet wel dat Lisa wil carpoolen (omdat ze nu eenmaal bevriend zijn). Jullie beginnen in de comments te chatten over de carpool. Hier kunnen de vrienden van Lisa die naar dezelfde activiteit gaan wél meekijken en omgekeerd. Zo kunnen jullie- indien gewenst- een iets groter groepje maken zonder daarom inzicht te hebben in de agenda van mekaars kindjes. Enkel de comments over het carpoolen zijn gemeenschappelijk! Je kan trouwens- indien gewenst- ook heel gemakkelijk vanuit de activiteiten zelf privé berichten sturen! Aan jouw de keuze!

Comments

Wat is het verschil tussen berichten en de comments bij de activiteiten!


Berichten zijn altijd helemaal privé of voor de groep waar je enkel een bericht naar stuurt! Comments zijn ook privé, maar gaan iets breder. Bijvoorbeeld: jouw kindje gaat naar een kamp, je zet het in de agenda. Iemand uit jou netwerk- laat ons zeggen Lisa- ziet dit en geeft aan dat haar kind ook komt. Nu staat de activiteit ook in Lisa haar agenda. Vrienden van Lisa kunnen nu zien dat het kindje van Lisa ook naar die activiteit gaat. (Let op: ze zien enkel de activiteit en de kindjes waar ze zelf mee geconnecteerd zijn, nooit jouw kindje!). Nu geeft Lisa aan dat ze wel naar dit kamp wil carpoolen. Jij wil dat ook wel, dus jij geeft dat ook aan. Nog steeds zien enkel jij en Lisa van mekaar wat jullie gaan doen, maar die andere ouder die ook naar het kamp gaat, ziet wel dat Lisa wil carpoolen (omdat ze nu eenmaal bevriend zijn). Jullie beginnen in de comments te chatten over de carpool. Hier kunnen de vrienden van Lisa die naar dezelfde activiteit gaan wél meekijken en omgekeerd. Zo kunnen jullie- indien gewenst- een iets groter groepje maken zonder daarom inzicht te hebben in de agenda van mekaars kindjes. Enkel de comments over het carpoolen zijn gemeenschappelijk! Je kan trouwens- indien gewenst- ook heel gemakkelijk vanuit de activiteiten zelf privé berichten sturen! Aan jouw de keuze!
Kan ik comments verwijderen?


Ja hoor! Schuif de comment die je wil verwijderen naar rechts. Bevestig en klaar!
Als iemand die ik niet ken mee in het activiteiten groepje staat, kan ik die dan toch toevoegen?


Zeker, klik op de comment. Je krijgt nu de keuze tussen toevoegen aan je netwerk of een privé bericht sturen!

Carpoolen

Hoe geef ik aan dat ik wil carpoolen?


Heel eenvoudig! Zet eerst een activiteit in je PARC agenda door aan te geven dat je kind meedoet. Enkel je eigen kleine netwerk kan dit zien. Eens je iets in je agenda hebt gezet, zal je zien dat er onderaan een zwarte strook omhoog springt met daarin de vraag wie er wil carpoolen! Als je op je eigen gezicht drukt, zal de app je vragen of je heen wil rijden of terug of heen-en terug. Pas als je verder klikt, heb je effectief aangegeven dat je wil carpoolen!
Mijn auto is volzet en ik heb aangegeven dat ik wil carpoolen. Wat nu?


Druk terug op je eigen gezicht wat nu een groene cirkel rond zich heeft. Je zal zien dat je nu kan aangeven dat je auto volzet is of dat je niet meer kan carpoolen! Klik en klaar is kees!
Waarvoor dient het kaartje in de activiteiten?


Klik even op het kaartje en de app zal je voorstellen om met je Google Maps of Waze naar bestemming te rijden! Alles voor het gebruiksgemak hier bij PARC!

Questions? Suggestions?

© 2020 PARCLIFE

Download via Google Play
Download on the App Store
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube

PARC

The parents community app, with childfriendly activities and events

A design by AppleSaas.co