Questions? Comments? Suggestions?

© 2019 PARCLIFE

google-play-badge.png
Download on the App Store

Ellen en Sabine zijn beide dertien jaar oud als ze elkaars pad kruisen. Het tweede middelbaar zal voor altijd in hun leven gegrift staan als het begin van een lange en mooie vriendschap.

 

Beide dames vonden elkaar in een flinke dosis lef, veel humor en de ambitie om het leven te grijpen in al zijn facetten. Hun jeugdjaren zouden niet misstaan in een groots opgezette avonturen roman. Met in de hoofdrol twee tienermeisjes die, liftend, het Europese continent doorkruisen om kennis te maken met de grote wereld waar ze zo nieuwsgierig naar zijn. 

 

En die nieuwsgierigheid naar de wereld en elkaar is, gelukkig, nog steeds intact na 25 jaar vriendschap. 25 jaar vriendschap waarin ze elkaars eerste prille liefdes zagen passeren, hun eerste ‘grote’ liefdes, tweede liefdes, afstuderen, samenwonen, kinderen krijgen, scheiden, terug verliefd worden …

 

Zij aan zij gaan ze vol voor het leven. Zij aan zij dromen deze twee vrolijke dames een leven bij elkaar. 

Op een mooie lentedag zit Ellen in het park met in de verte haar spelende zesjarig kind. Als alleenstaande moeder valt het haar soms zwaar. Vol verwondering valt haar blik op de vele ouders die zich op dat moment in het park bevinden met hun spelende kroost. En langzaam begint ze te dromen… van een gemeenschap van ouders die elkaar helpen en steunen. Ze ziet een app opdoemen.

 

Op dat moment komt Sabine aangefietst voor haar welverdiende aperitief moment. Ze is amper van haar fiets gestapt als Ellen als een spraakwaterval haar idee uit de doeken doet. Met grote ogen en knikkend luistert Sabine aandachtig. Zonder enige twijfel besluiten deze twee dames op dat moment, in dat park, om samen een bedrijf op poten te zetten. Dit idee is te goed en als kersverse moeder wenst Sabine zichzelf zo een app toe. Enkele brainstormsessies later en met een uitgewerkt plan trekken de dames richting investeerders.

Bijna te mooi om waar te zijn is de interesse onmiddellijk groot. Er wordt kapitaal voorzien en de zoektocht naar app ontwikkelaars kan beginnen. De grootse klik ervaren zij bij de beginnende firma ‘Nextapps’. Hun geloof is ook groot en een samenwerking wordt aangegaan. 

Een jaar later is Parc geboren. Een app die er heel mooi uitziet, heel praktisch is, heel veel potentieel heeft, en nu de wereld in gaat. Veertien maanden later zijn bijna 30.000 ouders lid van Parc. Binnen twee jaar zullen dat er 100.000 zijn. Parc bestaat. Parc leeft. Parc is er voor u. En voor ons.